بحبك يا مصر

وصفات حورية المطبخ من قناة فتافيت  Gwgt0n10

انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

بحبك يا مصر

وصفات حورية المطبخ من قناة فتافيت  Gwgt0n10

بحبك يا مصر

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
بحبك يا مصر

    وصفات حورية المطبخ من قناة فتافيت

    avatar
    ????
    زائر


    وصفات حورية المطبخ من قناة فتافيت  Empty وصفات حورية المطبخ من قناة فتافيت

    مُساهمة من طرف ???? السبت أبريل 30 2011, 19:04

    وصفات حورية المطبخ من قناة فتافيت

    بتفور
    ٥٠٠ ج زبدة
    ٢٥٠ ج سكر ناعم
    ٤ بيضات
    ٦٥٠ جرام طحين
    فانيللا
    ملح
    برش ليمون
    ٢ ملعقة كاكاو
    شوكولا ذائبة للتزيين
    سمسم-لوز-فستق ـ فواكة مجففة للتزيين
    مربى مشمش للتزيين أو لجمع حبات البيتيفور

    طريقة التحضير

    1. يخفق الزبد والملح والسكر والفانيللا جيدا ثم نضيف البيض واحده تلو الأخرى ونخفق
    2. يضاف الطحين بواسطة ملعقه ثم يقسم العجين ويضاف لنصفها الكاكاو
    3. تشكل اشكال مختلفة
    4. تخبز في صينية مغطاة بورق الشمع لمدة ١٥ دقيقة في درجة حرارة 360 :400 فهرنهايت حسب نوع الفرن
    5. تخرج من الفرن وتترك لتبرد ثم تزين حسب الرغبه

    ملاحظة

    1. مثلا جمع إثنين حبة بيتيفور بالشوكولا الذائبة أو المربى ويزيّن البيتيفور بالشوكولا الأسود أو الأبيض


    • ٥٠٠ ج زبدة
    • ٢٥٠ ج سكر ناعم
    • ٤ بيضات
    • ٦٥٠ جرام طحين
    • فانيللا
    • ملح
    • برش ليمون
    • ٢ ملعقة كاكاو
    • شوكولا ذائبة للتزيين
    • سمسم-لوز-فستق ـ فواكة مجففة للتزيين
    • مربى مشمش للتزيين أو لجمع حبات البيتيفور
    طريقة التحضير

    1. يخفق الزبد والملح والسكر والفانيللا جيدا ثم نضيف البيض واحده تلو الأخرى ونخفق
    2. يضاف الطحين بواسطة ملعقه ثم يقسم العجين ويضاف لنصفها الكاكاو
    3. تشكل اشكال مختلفة
    4. تخبز في صينية مغطاة بورق الشمع لمدة ١٥ دقيقة في درجة حرارة 360 :400 فهرنهايت حسب نوع الفرن
    5. تخرج من الفرن وتترك لتبرد ثم تزين حسب الرغبه

    ملاحظة

    1. مثلا جمع إثنين حبة بيتيفور بالشوكولا الذائبة أو المربى ويزيّن البيتيفور بالشوكولا الأسود أو الأبيض

    بقلاوة اللوز والجوز والبندق [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

    • عجينة البقلاوة عجينة الفيلو (الرقائق)
    • زبدة لدهن العجينة (الكميه غير محدده حسب حجم الصينيه والعجينه)


    الحشو:

    • كوب لوز محمص مطحون
    • كوب جوز محمص مطحون
    • كوب بندق محمص مطحون
    • ربع كوب سكر
    • ملعقة صغيرة قرفة و رشة قرنفل
    • ماء الزهر او ماء الورد
    • حبات لوز للتزيين
    • عسل مخفف بماء الزهر
    • طريقة الحشو
    • تخلط المكسرات مع القرفة والقرنفل وتجمع بماء الزهر او الورد وتترك جانباً
    طريقة التحضير

    1. تدهن الصينيه
    2. ترص ورقات عجينة البقلاوة مع دهنها بالزبدة بفرشاة بين كل طبقة ٨ طبقات تقريبا
    3. نضع الحشو
    4. ويرص باقي الورقات مع دهنها بالزبدة ثم تدهن اخر طبقة
    5. وتقطع بسكين حادة وتزين بقطعة لوز او صنوبر في الوقت نفسه
    6. تخبز لنصف ساعة، الخمس دقائق الاولى على ٤٥٠ فهرنهايت ثم الباقي على ٣٥٠ فهرنهايت
    7. تخرج من الفرن
    8. تسقى بالعسل المخفف بماء الزهر
    9. وتترك لتتشرب العسل ثم تقدم
    سابليه [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

    ٦ اكواب طحين (١كجم تقريبا)

    ٥٠٠ ج زبدة

    ١ كوب سكر ناعم (٢٥٠ ج)

    ٢ بيض

    ملعقة فانيللا

    ٣ ملعقة صغيرة بيكينج بودر

    قشر ليمون

    طريقة التحضير
    يخفق السكر مع الزبدة والفانيللا جيداً حتى نحصل على قوام كريمي
    يضاف البيض بيضةً تلو الاخرى
    ثم يضاف قشر الليمون مع الطحين والبيكينج بودر
    تجمع العجينة دون العجن
    تشكل الحلويات بأشكال مختلفه وتوضع في صينية غير مدهونة
    تخبز في الفرن لمدة ١٥ دقيقة
    تلصق كل حبتين مع بعض بالمربى اوالشوكولا وتقدم

    مافن الشكولا [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
    المكونات
    المكوناتالجافة:
    ٢٥٠ جم من الطحين
    ١٥٠ جم من السكر
    ١/٢ ٢ ملعقة كبيرة من الكاكاو
    ٢ ملعقة صغيرة من البكينج بودر
    ١/٢ ملعقة صغيرة من الصودا
    ١/٢ ملعقة صغيرة من الفانيليا
    رشة ملح
    من ١٠٠ جم الى ١٢٥ جم من حبيبات الشيكولاتة (حسب الذوق)
    المكونات السائلة:
    ٢٥٠ ملل من الحليب كامل الدسم
    ٢ بيض
    ٨٠ ملل من زيت نباتي

    طريقة التحضير
    تخلط جميع المكونات الجافه معا جيداً بواسطة ملعقة
    تخلط مكونات السوائل معاً وتسكب على المكونات الجافة
    يقلب الخليط بالملعقة خلطاً خفيفاً
    يوضع الخليط في قوالب المافن المدهونة أو المغطاة بأكواب ورقية
    توضع القولب في فرن درجة حرارته ٤٠٠ درجة
    فهرنهايت لمدة ٥ دقائق ثم تخفض درجة حرارة الفرن حتى تصل الى ٣٥٠ درجة
    فارنهايت ١٥ دقيقة أخرى لا غير
    ترفع القوالب من الفرن وتقدم


    المكوناتالجافة:
    ٢٥٠ جم من الطحين
    ١٥٠ جم من السكر
    ١/٢ ٢ ملعقة كبيرة من الكاكاو
    ٢ ملعقة صغيرة من البكينج بودر
    ١/٢ ملعقة صغيرة من الصودا
    ١/٢ ملعقة صغيرة من الفانيليا
    رشة ملح
    من ١٠٠ جم الى ١٢٥ جم من حبيبات الشيكولاتة (حسب الذوق)
    المكونات السائلة:
    ٢٥٠ ملل من الحليب كامل الدسم
    ٢ بيض
    ٨٠ ملل من زيت نباتي

    طريقة التحضير [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
    تخلط جميع المكونات الجافه معا جيداً بواسطة ملعقة
    تخلط مكونات السوائل معاً وتسكب على المكونات الجافة
    يقلب الخليط بالملعقة خلطاً خفيفاً
    يوضع الخليط في قوالب المافن المدهونة أو المغطاة بأكواب ورقية
    توضع القولب في فرن درجة حرارته ٤٠٠ درجة
    فهرنهايت لمدة ٥ دقائق ثم تخفض درجة حرارة الفرن حتى تصل الى ٣٥٠ درجة
    فارنهايت ١٥ دقيقة أخرى لا غير
    ترفع القوالب من الفرن وتقدم

    كيك الماربل [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
    ٢ كوب من الطحين (بمقياس كوب الماء)

    ١ كوب من السكر
    ١ كوب من الزبده الذائبه (أو كوب من الزيت، أو نصف كوب من الزيت ونصف كوب من الزبده)
    من ١/٢ كوب إلى ٣/٤ كوب من الحليب السائل
    ربع ملعقة صغيرة من الملح
    ٢ ملعقة صغيرة من الفانيليا
    ٥ بيض كبير
    ٢ ملعقة كبيرة من النشا
    ٣ ملاعق صغيرة من البيكنج بودر
    ٣ ملاعق كبيرة من الكاكاو
    ٢ ملعقة كبيرة من مربى المشمش

    طريقة التحضير

    1. يفرق البياض عن الصفار
    2. يخفق بياض البيض جيداً مع رشة ملح وقليل من السكر ثم يترك جانبا
    3. يخفق صفار البيض جيداً مع باقي كميّة السكر والفانيليا
    4. تضاف الزبده إلى خليط الصفار تدريجياً ثم يضاف إليه المربى دون التوقف عن الخفق وبعدها الحليب
    5. يضاف الطحين مع البيكنغ بودر والنشا بواسطة ملعقه
    6. ثمّ نضيف بياض البيض المخفوق بواسطة الملعقه أيضاً
    7. يُؤخذ قسم من العجينة ويضاف اليها الكاكاو
    8. ونبدأ في سكب العجين في قالب مدهون ومرشوش طحين كالتالي:
    9. نضع كمية من العجين الابيض ثم الذي بالشوكولا ثمّ الأبيض ثمّ الشوكولا وهكذا...
    10. ناخذ شوكة ونحاول تشكيل العجينة على شكل رخام
    11. يخبز على ٤٠٠ فهرنهايت لمدة ٥ دقائق ثمّ ٣٥ الى ٤٠ دقيقه على درجة ٣٥٠ فهرنهايت
    الترامسو [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
    ٢ علبة بسكوت (اصابع الست )
    كوب نسكافيه سائل
    ملعقة صغيرة فانيللا

    الكريمة:
    بيضتان
    ربع كوب سكر ( ما يعادل ٣ ملاعق كبيرة)
    ٣٠٠ جم كريمة طازجة مخفوقة
    ٤٥٠ جم جبنة كريمّيه
    ٣ ملاعق كبيرة كاكاو للتزيين
    رشة ملح
    فانيلا

    طريقة التحضير
    تخفق الكريمة الطازجه وتترك جانباً
    يخفق بياض البيض جيداً مع ملعقة سكر ويترك جانبا
    يخفق صفار البيض مع باقي كمية السكر والفانيللا وتضاف الجبنة ويخفق الخليط
    وبواسطة ملعقه يضاف بياض البيض المخفوق والكريمة الطازجة المخفوقة
    تؤخذ حبات البسكوت وتغمس في القهوة السريعة الذوبان وتصف في صينية او في اكواب
    يوضع فوقها الكريمة وترش بالكاكاو ثم صف ثاني من البسكوت ثم الكريمة والكاكاو وهكذا
    حتّى آخر طبقه بالكريمه فوقها الكاكاو
    تحفظ في البراد ١٢ ساعة على الاقل قبل التقديم

    ملاحظه:
    يفضل استعمال الجبنه الخاصه بالتيرامسو
    ينصح بتغليف التيرامسو بالنايلون الشفاف قبل وضعه
    في الثلاجه وذلك تفاديا" للتيرامسو من التقاط نكهات أخرى من الطعام
    الموجود في الثلاجه

    كيك الشكولاته السوفليه [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
    مقاديرالعجينه:

    • ١٨٠ جم من الشوكولاته الداكنه المفرومه المذابه في حمام ماء
    • ١٨٠ جم من السكر الناعم
    • من ٥ إلى ٦ بيضات حسب الحجم
    • ٣ ملاعق كبيرة من الكاكاو
    • ملعقه صغيره فانيليا
    • رشّة ملح
    مقاديرالحشوة:

    • ٣٠٠ ملل من الكريمة المخفوقة
    • ١ ملعقة كبيرة من السكر الناعم + كمية إضافية غير محدده للتزيين (حسب الرغبه)
    • ١ ملعقه صغيره فانيليا
    طريقة التحضير

    1. يفرق الصفار عن البياض
    2. يخفق صفار البيض جيداً مع كمية من السكر الناعم
    3. تضاف إليه الشوكولا الذائبه مع متابعة الخفق
    4. ثمّ يضاف الكاكاو بواسطة ملعقة
    5. يخفق بياض البيض مع رشة ملح والكمية المتبقّيه من السكر الناعم ثم يضاف الى خليط الصفار بواسطة الملعقه
    6. يسكب الخليط في صينيةٍ مستطيله مغلّفه بورق الشمع
    7. يوضع في الفرن من ١٥ إلى ٢٠ دقيقة على درجة حرارة تصل إلى ٣٥٠ درجة مئوية
    8. يخرج الكيك من الفرن ويوضع على الشبك لمدة ٥ دقائق ليبرد
    9. ثم يقلب على الرخام المرشوش بالسكر الناعم
    10. ويحشى بالكريمة المخفوقة وتلفّ على شكل الswiss roll
    11. تزين بالسكر الناعم وتوضع في الثلاجة لتبرد قبل تقديمها
    12. ملاحظة : يرجى التقيّد بدرجة حرارة الفرن والمدّة المحدده

    وصفات الشيف حسن على قناة الحياة


    صوابع الجلاش بالمكسرات



    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

    المقادير:
    1/2 كيلو باكيت جلاش- 250 سمنه سايحه- 150 مكسرات مشكله-200 جم شربات ثقيل بارد

    الطريقه:
    · اضيف 2 ملعقه شربات علي المكسرات حتي تتماسك سويا
    · افرد الجلاش ثم اقطعه طوليا ل3 او4 شرائح حسب السمك المراد
    · اخذ من كل مجموعه شرائح ورقتين فقط وادهنهم بالزبده ثم اضع المكسرات علي الطرف
    · اقفل ورقه الجلاش علي الحشوه من جهه اليمين ثم من جهه اليسار ثم الفها رول واقطعها حسب السمك المراد
    · اضعها في صينيه ثم ادهن ووجهها زبده
    · تدخل الفرن علي درجه حراره 200 لمده 30 دقيقه
    · تصفي من السمنه وتسقي بالشربات وتقدم وبالف هنا




    تورتة الميل في


    4 طبقات ميل فى جاهزة – باسترى كريم – سكر بودرة
    الطريقة
    نضع فى الطبق راقة ميل فى ثم نضع عليها طبقة باسترى ثم راقة ميل فى وهكزا 3 راقات
    ثم نساوى الاطراف بالسكينة
    ثم نكسر الراقة الرابعه ونضع عليها باسترى كريم حوالى معلقتين كبار ونخلطهم
    كويس وندهن بيهم جناب التورتة داير ما يدور ثم نضع شوية ميل فى مكسر ثم
    نرش الوش كله بالسكر البودرة















    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



    0 25ج سكر – 200 ج دقيق – 125 ج بندق مكسر – 250 ج
    ذيبدة – 4بيض – بشر ليمون – 1/2 باكو فانيليا – ملح – 12 ج بيكنج بودر –
    125 ج زبيب او فواكة ناشفة
    الصوص ( 400 ج سكر – 200 ج فريش كريم )
    الطريقة
    نضع فى الخلاط الذبدة والسكر لحد ما ينعموما ثم انزل بالبيض بيضة بيضة لحد ما يندمجوا
    نضع على الدقيق الملح والبيكنج بودر ونضع الزبيب على البندق
    ثم نضعهم على العجينة ونضعهم فى الفورمة المدورة وندخلها الفرن بعد ماتستوى وتطلع
    نصب عليها الصوص
    طريقة عمل الصوص نضع فى مقلاية السكر ونقلبه لحد مايبقى لومة بنى ثم نضع الفريش كريم ونقلبهم لحد ما يتجانسوا




    فطير مشلتت

    500 جرام دقيق - 200 جرام زبدة طرية - 250 جرام ماء - 10 جرام ملح
    30 جرام سكر - 10 جرام حليب ( بودرة )
    100 جرام فرش كريم



    الطريقة
    فى العجانة اضع الدقيق و السكر و الحليب البودرة والملح وانزل بالماء شوية شوية والخلاط شغال لحد ماتتكون عجينة
    (حوالى 5 دقائق ) ثم اخذ العجينة واضعها فى كيس نايلون تستريح لمدة نصف ساعة
    نرش الترابيزة كويس قوى بالدقيق ونفرد العجينة بالنشابة لحد ما تبقى رفيعه خااالص
    اجيب الزبدة وبالسكينة اغطى بيها كل العجينة كويس قوى
    ثم
    ابدء ابرمها (الفها ) زى السويسرول وادهن جنبها بالطول بالسمنة والفها مثل الكرة داير مايدور
    وادخل الطرف بتاعها ادخله تحت الكرة
    واتركها نص ساعة تستريح شوية وبعدين ادهن وشها كله كويس جدا بالقشطة وزرة ملح
    وادخلها الفرن من 1/3 الى 1/2 ساعه
    وبالهنا والشفا(منقول)


    بلح الشام




    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]






    1/2لتر ماء؛؛200جرام زيت؛؛400جرام دقيق؛؛6بيضات+2صفار بيض؛؛ملعقة سكر؛؛ملعقة ملح صغيرة جدا؛

    • الطريقه
    • نضع فى
      حلة الماء والزيت والملح والسكر لحد ما يبتدوا فى الغليان ثم نضع عليهم
      الدقيق مرة واحدة مع التقليب بسرعه وبشدة وهو على النار علشان الدقيق يستوى
    • . نضع العجينة فى العجان ويلف لفتين علشان العجينة تبرد او ممكن توضع في الثلاجه حتي تبرد
    • ثم نضع البيض بيضة بيضة بحيث لا اضع البيضه حتي تتجانس الاولي مع الخليط
    • . نضع العجينة فى الكيس والقمع . ندهن ايدنا بالزيت.
    • نضع
      صينية على النار مليانه زيت على نار هادية جدا ويكون الزيت بارد وننزل
      بالعجينة نعمل اصابع بلح الشام على كف الايد ثم ننزله فى الصينية لحد ما
      البلح الشام يتخن وينشف نشيله من الزيت فى المصفاه ثم نضع علية السيرب
      التقيل وبالف هنا
    • ملاحظات مهمه احرصي علي ان يكون الزيت بارد حتي بعد متطلعي بلح الشام اول مره اترك الزيت يبرد قبل مضيف باقي الكميه
    • المقالي كلها تتاكل في نفس اليوم تاني يوم بتطري ممكن تعملي علي الاد وبقيه العجينه تعنيها في الفريزر
    لقمه القاضي(الزلابيه - العوامات)



    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

    نصف كيلو دقيق-50 جم نشا (ربع كوب نشا- 20 جم خميره (2 م كبيره) 200 جم ماء
    الطريقه
    اخد من الدقيق ملعقه واخلطها مع 2 م زيت - نصف كوب
    ماء دافيء -ا ملعقه كبيره خميره- نصف ملعه ملح -نصف ملعقه سكر اخلطهم سويا
    واتركهم يختلطوا سويا ويختمروا لمده ساعه في مكان دافيء(الخميره البايته)

    بعد ساعه اضيف بقيه المقادير اضيف الماء الدافيء حوالي كوب حتي تصبح سائله واتركها تختمر ساعه تانيه

    بعد التخمر اهبط العجينه بايدي ثم امسك العجينه
    بايدي بقوه وبالمعقه اخد العجينه الي الي طالعه من بين السبابه والابهام
    وضعها في زيت غزير ساخن واقلب فيها حتي تاخد اللون الذهبي

    ملحوظه: النشا بيعطي لها قرمشه من بره
    الزيت لازم يكون غزير سخن
    اضع كوب به زيت جانبي اغمر فيه الملعقه كل شويه حتي لا تلتصق بالعجين اثناء التشكيل
    تسقي بشربات ثقيل بارد مثل كل المقالي

    وعلي راي الشيف حسن مد ايدك وكل


    اصابع زينب

    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

    ½ كيلو دقيق – 125 ج سامولينا – 150 ج سمنة – 15 ج خميرة فورية – 250 ماء
    الشيرة (العسل – القطر) 2 كيلو سكر + كيلو ماء وعصير ليمونة بعد الغليان
    الطريقة
    نضع الحميرة مع شوية ماء دافىء فى كوب واذوبها
    نضع كل المقادير فى الخلاط ونضع عليهم الخميرة المذابة الى
    ان تتكون عندى العجينة حوالى 5 دقايق وحلاقى العجينة خلاص مبتلزفش فى اليد
    اغطى العجينة واتركها شوية تخمر
    اضع العجينة امامى على هيئة صباع طويل او رول ثم اخد منها قطعه قطعه واضغطها
    على وش المبشرة الصغير الخشن والف لفة بصوابعى اضعها فى صينية
    واتركها تانى لتخمر لمدة ربع ساعه ثم احمرها فى زيت ساخن لحد
    ما لونها يحمر واشيلها علبى طول من على النار على الشيرة
    الباردة واقلبها كويس فى الشيرة وتقدم




    كريب المانجو


    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


    5 بيضات - 100 ج سكر - 25 ج زيت - 300 ج دقيق -
    500 ج حليب - 2 ونص ج ملح - 2 ونص ج فانيليا - 150ج كريم باتسير
    قطع مانجو - صوص مانجو
    الطريقة
    نضع البيض والسكر والملح والزيت والفانيليا مع بعض ونخلطهم
    كويس بالمضرب السلك اليدوى لحد ما السكر يدوب
    ثم نضع الحليب ونضرب بالمضرب السلك بسرعة
    ثم اضع الدقيق واقلب اقلب ولو لاحظت ان فية كلاكيع اصفية بالمصفاة
    ندهن المقلاية خفيف بالزيت (يادوب امسحه بمنديل)




    واملى الكبشة (المغرفة الغويطة) بالخليط وانزل فى المقلاية بس راقة خفيفة جدا
    لحد ماتمسك واقلبها على الوش التانى وبعدين اشيلها وهكذا لحد مانخلص الخليك كله
    ادعك الكريم باتسير كويس قوى بالمضرب
    اضع واحدة امامى ثم اعمل بالقمع بمقدار الكريمة خط بالعرض
    ثم ارصص عليه قطع صغيرة من المانجو والف الكريب على هيئة اسطوانة
    ثم اقطعه بالسكينة بالورب وازوقه بالمانجو والكريمة
    وبالهنا والشفا



    مانجة جراتان


    راقة اسبونج كيك - 150 ج كريم باتسير - 50 ج كريم شانتى - 50 ج مربى مانجة - مانجة مكعبات - جيلى للتلميع
    الطريقة
    نضرب الكريم باتسير بالمضرب السلك كويس
    ثم اضع علية الكريم شانتية واخلطهم ببعض كويس
    اضع فى صينية بايركس راقة من الكيكة الاسفنجية بالفانيليا
    ثم اضع عليها طبقة من مربى المانجو وافردها كويس
    ثم اضع طبقة من المانجو المقطع مكعبات طبقة كويسة لقرب حافة الصينية
    اضع خليط الكريمة على وش الصينية كله وافردة كويس
    ثم ادخله الفرن واولع الشعله اللى فوق فقط علشان الوش يعمل جراتان يعنى يحمر
    مش حياخد كتير يعنى خليكى جانبه لحد ماتطلعية
    وبعد مايبرد لمعية بالفرشاه بالجيلى
    وبالهنا والشفا


    ملحوظة :
    لازم يتعمل بكريم شانتى زى الدريم ويب مثلا لكن مش بكريمة لبانى


    جرانيتا الفراولة



    150 ج عصير فراولة - 150 ج عسل
    مقدار العسل : كيلو ماء - 750 ج سكر - ليمونة (تعصر الليمونة بعد غليان الماء والسكر )
    الطريقة
    نضع عصير الفراولة والعسل فى طبق غويط واضربهم بالمضرب السلك كويس
    اصب الجرانيتا فى صينية بدون حواف(زى بتاعة البيتسا او السويسرول) بس تكون طبقة
    رفيعه جدا وندخلها الفريزر لحد ماتجمد حوالى ساعه او ساعه ونص






    جرانيتا الليمون
    (معنى كلمة جرانيتا يعنى معجون الفاكهة)




    150ج ليمون بلدى - 150ج ماء - 300ج عسل
    مقدار العسل : كيلو ماء - 750 ج سكر - ليمونة (تعصر الليمونة بعد غليان الماء والسكر )
    الطريقة
    نضع عصير الليمون وبشر الليمون والعسل فى طبق غويط واضربهم بالمضرب السلك كويس
    اصب الجرانيتا فى صينية بدون حواف(زى بتاعة البيتسا او السويسرول) بس تكون طبقة
    رفيعه جدا وندخلها الفريزر لحد ماتجمد حوالى ساعه او ساعه ونص








    جرانيتا المانجة


    150 ج عصير مانجة - 150 ج عسل
    مقدار العسل : كيلو ماء - 750 ج سكر - ليمونة (تعصر الليمونة بعد غليان الماء والسكر )
    الطريقة
    نضع عصير المانجو والعسل فى طبق غويط واضربهم بالمضرب السلك كويس
    اصب الجرانيتا فى صينية بدون حواف(زى بتاعة البيتسا او السويسرول) بس تكون طبقة
    رفيعه جدا وندخلها الفريزر لحد ماتجمد حوالى ساعه او ساعه ونص



    الصوص
    اللى بيوضع على الحلويات والآيس كريم وكل حاجة

    صوص الفراولة

    250 ج بيورية فراولة - 2 معلقة كورن فلور - ماء
    نذوب الكورن فلور فى شوية ماء ونضع الفراولة على النار اول ماتغلى
    نضع الكورن فلور واول مايبتدى الخليط يمسك نطفى

    صوص المانجو

    250 ج بيورية المانجو - 2 معلقة كورن فلور - ماء
    نذوب الكورن فلور فى شوية ماء ونضع الفراولة على النار اول ماتغلى
    نضع الكورن فلور واول مايبتدى الخليط يمسك نطفى

    صوص التفاح

    250 ج بيورية التفاح - 2 معلقة كورن فلور - ماء
    نذوب الكورن فلور فى شوية ماء ونضع الفراولة على النار اول ماتغلى
    نضع الكورن فلور واول مايبتدى الخليط يمسك نطفى


    بيكيد تشيز كيك


    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]






    50ج بسكوت مطحون - 20 ج ذبدة سايحة - 500 ج كريم تشيز او قريش لايت
    150ج ذبادى - 4 بيضات - 120 ج سكر - عصير ليمونة - بشر ليمونة - 25 ج نشا(كورن فلور)
    الطريقة
    نفرم البسكوت ونخلطة بالذبدة ثم نضعه فى القالب ونبططه بأيدنا ونرفع الاجناب كويس عالية
    نضع الذبادى والسكر و الكريم تشيز فى الخلاط ونخلطهم كويس ثم نضع البيض واحدة
    واحدة وبعد ما السكر يدوب نضع عصير وبشر الليمون حيكون الخليط شكله مرمل مش ناعم
    ثم نخلطه شوية بالمعلقة البلاستيك ثم نضع الخليط فى قالب البسكوت ثم نضع القالب
    فى حمام مائى بحيث تكون الماء الى نصف القالب فقط وندخله الفرن على درجة
    160 لمدة ساعة وبعد خروجها نفتح القالب ونضعها فى طبق التقديم
    ونلمعها بالفرشاة بالجيلى ثم نزوقها بالفرواله او المانجو
    وبالهنا والشفا
    ملحوظة :
    بنضع فى التشيز كيك دة عصير الليمون لكن لو عملناه بالفراولة او اى فاكهة لانضع الليمون




    صينية قرع العسلى بالبشاميل





    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]





    واحدة قرع عسلى -500ج سكر - 100ج زبيب - 100ج بندق مجروش
    100ج فستق مجروش - 200ج باسترى كريم - 100ج كريم شانتى
    جيلى ساخن للتلميع
    نقشر القرع ونقطعه مربعات ونشيل البزر
    نضع القرع فى حلة على النار مع السكر بدون ماء خالص
    (هو حينزل مايته ) لحد مايستوى القرع نصفية بالمصفاة لحد ما كل الماء الموجود
    فيه ينزل كلهمن غير مانضغط عليه نضعه فى الصينية ونضع علية الزبيب والبندق والفستق
    ونضغط على المكسرات بظهر المعلقة علشان يمسك فى القرع
    نضع الباسترى كريم فى طبق غويط ونحركه كويس بالمضرب السلك علشان ينعم شوية
    ونضيفله سنة حليب اثناء الضرب ثم نضع علية الكريم شانتى ونخلطهم ببعض تانى كويس
    نضع الخليط دة واسمه (بشاميل حلو) على وش صينية القرع العسلى ونرش رشة سكر بودرة
    ةندخله الفرن تحت الشعلة علشان ياخد لون بس من فوق
    وبعد ما يطلع من الفرن نلمعه بالجيلى الساخن بالفرشاه
    وبالهناوالشفا



    البشاميل الحلو للحلويات




    200ج باسترى كريم - 100ج كريم شانتى
    الطريقة
    نضع الباسترى كريم فى طبق غويط ونحركه كويس بالمضرب السلك علشان ينعم شوية
    ونضيفله سنة حليب اثناء الضرب ثم نضع علية الكريم شانتى ونخلطهم ببعض تانى كويس
    ونضعه على وش الصينية




    الكريم باتسير

    دى طريقة عمل الكريم باتسير فى البيت
    كيلو حليب - 200ج سكر - 80ج كستر بودر - 4 صفار بيض - 2 ونص ج فانيليا
    الطريقة
    نضع فى طبق يلاستيك السكر وصفار البيض والفانيليا والكاستر بودر
    ونضربهم بالمضرب السلك كويس قوى قوى
    نضع الحليب على النار لحد مايغلى ثم نضع علية الخليط ونخلط بالمضرب السلك كويس
    يادوب غلوة على النار ثم نضعها فى طبق ونغطيها بسرعة
    بكيس بلاستيك ونقفل على وش الطبق كويس قوى علشان
    متعملش قشرة (الطبقة الجامدة اللى بتتكون دايما على الوش)



    الكنافه
    طريقة عمل ديسك الكنافة




    نقطع الكنافة كويس ونخلطها كويس بذبدة وسكر بودرة ثم نضعها فى صينية على
    هيئة راقة خفيفة رفيعه وندخلها الفرن وبعد ماتستوى نسقيها بالعسل الخفيف
    وبعد ماتبرد ناخدها ونكسرها خالص



    مقدار الميكس كريم
    كيلو كريمة لبانى – 80 جرام سكر – 250 ج كستر كريم




    كنافة تركى




    كنافة محمرة – قشطة – عسل نحل (ابيض) – كاجو وبندق ولوز
    الطريقة
    زى ماشرحتلكم قبل كدة حنعمل ديسك كنافة وبعدين نكسره ونفرمه ناعم ثم
    نضع عليه حوالى 3 معالق كبيرة عسل ابيض ونقلبهم علشان الكنافة تمسك
    فى بعض نجهز الفورمة او الصينية ونضع فى القاع المكسرات (ونكون محمصينها )
    تفرش المكسرات فى قاع الصينية ونحاول منخليش فراغات بين المكسرات
    ثم نضع عليها الكنافة ونفردها كويس بأيدنا ونكبسها ونضغط عليها كويس قوى
    ثم نضع على الوش دبسك القشطة ونبطط بأيدنا كويس عليه
    ثم ندخله الفريزر علشان يجمد ولما نخرجها للتقديم نقلبها على الطبق
    ونسكب عليها عسل ابيض
    حتكون شكلها النهائى الكريمة تحت وفوقها الكنافة وفوقها المكسرات
    وبالهنا والشفا








    تارت كنافة بالبلح



    بلح اسود ماسك نفسه – كنافة – كريمة جوز الهند – جيلى ساخن
    كريمة جوز الهند)
    كريمة جوز الهند
    250ج جوز هند ناعم – 200ج ذبدة – 200ج سكربودرة – 3 بيضات
    الطريقة
    نخلط فى الخلاط الذبدة مع السكر كويس جدا ثم نضع البيض بيضة بيضة اثناء الضرب
    ثم نضع الجوز هند
    ونخلطهم لحد ماتتكون الكريمة
    نقطع الكنافة كويس وندعكها بالسمنة كويس وبعدين نضعها فى صينية التارت ونبططها بايدنا كويس
    قوى ثم نضع عليها كريمة جوز الهند ونفردها كويس بالمعلقة ثم نرصص البلح عليها
    يغطى كل الوش ندخلها الفرن لمدة 45 دقيقة على درجة حرارة 160
    وبعد مايستوى نلمعه بالفرشاة بالجيلى ونزوقه
    بوحدات من الكنافة البرمة واصابع زينب
    وبالهنا والشفا


    كنافة عثمنلى بالمانجة



    [ميكس كريم – مانجو مقطعه – 2 ديسك كنافة – ديكور
    الطريقة
    نضع ديسك الكنافة فى طبق وعليه بالقمع دايرة كريمة داير ما يدور الطبق
    ثم نضع دائرة مانجة مكعبات ثم دائرة كريمة بالقمع ثم نضع
    ديسك الكنافة الثانى ثم نزوقها بالمانجة
    وبالهنا والشفا




    كنافة قرع عسلى بالبشاميل




    200 ج قرع عسلى – 200 ج سكر – قرفة – زبيب – مكسرات - كنافة
    بشاميل ( 100 ج سكر – 100 ج زبدة – 100 ج دقيق – 100 ج حليب)
    كنافة مفرومة خالص خالص خالص نضع عليها سمنة وسكر بودرة


    الطريقة
    اضع الكنافه فى قالب التارت ( بتاع البيتسا)وابططها كويس بأيدى وكمان الجوانب
    اضع قرع العسلى على الكنافه فى القالب واكبسه كويس قوى
    ثم اضع البشاميل على الوش وادخله الفرن
    وبالهنا والشفا
    طريقة القرع العسلى / اقطعه مكعبات واضعه فى حلة على النار مع السكر لحد مايستوى تماما
    وينزل مايته ثم اصفيه خالص من الماء واضع علية
    المكسرات والقرفة
    طريقة عمل البشاميل/ لما الذبدة تسيح على النار اضع الدقيق واقلبهم ليندمجوا
    ثم اضع الحليب مع التقليب كويس ولحد ما يتخن


    ملحوظه


    الشيف دايما لما بيجى يفرك الكنافة بعد ما بيقطعها بيضع على 1/2 كيلو الكنافة كوب سمنة + كوب سكر بودرة وبيفرك بيهم الكنافة كويس قوى


    كنافة برمه بالقشطة





    كنافة طرح (او خصل) – قشطة – فستق مجروش – شيرة
    الطريقة
    نفرد امامنا خصلة الكنافة واضع القشطة فى الكيس والقمع وانزل القشطة
    فى منتصف خصلة الكنافة ونلف الكنافة بأيدنا كويس وجامد
    ونضعها فى الصينية ونضع على الوش سمنة كتير قوى يعنى ممكن حوالى نص كيلو
    (متخافيش ما احنا حنصفيها بعد ما تستوى)
    وندخلها الفرن لحد لونها ما يحمر ونصفيها من السمنة اللى فى الصينية
    ونسقيها بالشيرة وتقدم وممكن تعملى على طرفها قشطة وتحطى عليها فستق
    مجروش


    وبالهنا والشفا
    ملحوظة


    ممكن تتحشى بالمهلبية
    كيلو حليب – 200 ج سكر – 100 ج نشا – باكو فانيليا





    كنافة بلورية





    ½ كيلو كنافة – 150 ج سمنة – 250 ج فستق – 150 ج شيرة (قطر – عسل) تقيل
    الطريقة
    نضع السمن السايح على الكنافة المفرومة (او المقطعه)
    ثم افرد طبقة كنافة خفيفة جدا جدا فى الصينية واكبسها كويس قوى
    اضع يا دوب معلقة شيرة على الفستق واخلطه كويس علشان يتماسك
    ثم اضع الفستق فى الصينية على الكنافة واضغط علية بطبق كويس قوى قوى علشان يتكبس كويس
    واضع عليها شوية شيرة بسيطة
    ثم اضع طبقة تانية خفيفة جدا جدا من الكنافة واكبسها كويس
    ادخل الصينية الفرن حوالى نص ساعه على درجة 190 درجة
    وبعد ماتطلع من الفرن نسقيها بطبقة خفيفة من الشيرة واقلبها
    واقطعها قطع صغيرة مستطيلة
    وبالهنا والشفا



    شكلمة




    350 ج جوز هند ناعم – 250 ج سكر بودرة – 250 ج بياض بيض – ½ باكو فانيليا
    الطريقة
    ندهن الصينية كويس بالذبدة
    نضع فى الخلاط بياض البيض يتضرب كويس قوى قوى لحد ما يعلى لفوق
    واول مايبقى كريمى نضع سكر البودرة ونستمر فى الضرب
    ثم اضع الفانيليا ونستمر فى الضرب لحد ما يعلى ويمسك ثم اضع جوز الهند ونقلب من تحت لفوق
    وندخلها فرن درجة حرارة 100 درجة لمدة ساعه او ساعه ونصف
    بالهنا والشفا


    تشيز كيك ساخن



    100 ج بسكت دايجستيف – 3 صفار بيض – كيلو كريمى تشيز – 4 بيضات
    300 ج ذبادى – 4 عصير ليمون – 4 بشر ليمون – 40 ج كورن فلاور (2 معلقة كبيرة)
    زرة فانيليا (نص باكو) – 200 ج سكر ( كوب ) – مربى توت
    الطريقة
    افرم البسكوت ناعم واضع علية 2 معلقة كبيرة ذبدة سايحة وادعكهم ببعض
    ثم ابططهم فى الصينية اللى بتتشال الجناب بتاعتها
    فى الخلاط اضع الكريمى تشيز والسكر لحد ما يختلطوا مع بعض
    ثم اضع الذبادى وينضربوا مع بعض
    ثم اضع البيض الكامل بيضة بيضة لحد ما يختلطوا مع بعض
    ثم اضع صفار البيض والفانيليا واضرب ثم اضع الكورن فلاور ِ
    واخر حاجة عصير الليمون واخلط ثم بشر الليمون
    اصب الخليط ( حيكون سايل ) على البسكوت فى الصينية واترك حوالى نص سم
    واضع الصينية فى صينية اكبر بها ماء (حمام مائى)
    ادخلها الفرن على 150 لمدة ساعه ونصف
    بعد ماتستوى اطلعها واضعها شوية فى الثلاجة ثم اخرجها من الصينية واضع على وشها
    فقط مربى التوت واساوية واضع زواق للمناسبة

    الكيكة الاسفنجية
    اسبونج كيك



    10 بيضات
    300ج دقيق ( 1 و ¼ كوب)
    50ج كاكاو (1/2 كوب)
    250ج سكر ( كوب)
    باكو فانيليا
    ½ باكو بيكنج بودر
    الطريقة
    نضع البيض والسكر فى الخلاط على السرعه الاولى لحد السكر مايدوب وبعدين
    على سرعة الخلاط لاعلى سرعه لحد مايتجانسوا
    حوالى من 5 ل 7 دقايق
    اضع البيكنج بودر و الكاكاو على الدقيق واضعه على الخليط
    بعيد عن الخلاط واقلب بالراحة من تحت لفوق ثم
    اضع العجينة فى 2/3 الصينية وادخلها الفرن درجة 160


    ملحوظة يجب تشغيل الفرن قبل الخبز بنص ساعه

    لا يجب الفتح علي الكيكه قبل مرور من 1/3 الي 1/2 ساعه علشان متهبطش منك




    [كيكة بدون بيض (صيامى)

    400ج سكر – 225ج زيت – 250ج ماء دافىء – 75ج كاكاو – 25ج بيكنج بودر
    262ج دقيق – نص معلقة ملح – 4ج فانيليا – كريمة نباتى – عين جمل
    فروت دراى
    الطريقة
    مقاس الصينية 28
    نولع الفرن على درجة متوسطة قبل الشغل
    نضع الزيت والماء الدافىء والسكر وندوبهم مع بعض بالمضرب السلك لحد مايدوبواونضع الفانيليا
    اضع الملح والبيكنج بودر على الدقيق واخلطهم
    ثم اضعهم على الخليط اللى دوبناه فوق واخلطهم ثم اضع الكاكاو ونخلطهم بالمعلقة الخشب او البلاستيك
    اضع العجينة فى الصينية فى فرن من 45 دقيقة لساعة
    اضع على الكريمة شوية شيكولاتة سايحة واقلبهم
    بعد ماتستوى وتبرد ادهنها من بره ومن فوق والاجناب كلها بالكريمه وندخلها الفريزر
    لمدة نص ساعه وبعد ماتطلع اصب عليها الشيكولاتة المرواة وهو ساخن جدا
    ارش رشة سكر بودرة على العين جمل وارصصه
    على وش التورتة

    الباباز

    للتخمير
    75 ج حليب – 15 ج خميرة – 20 ج سكر – 100 ج دقيق)
    العجينة
    (25 ج حليب – 15 ج خميرة – 20 ج سكر – 175 ج دقيق – 5 ج ملح
    90 ج ذبدة سايحة – 200 ج بيض (4 بيضات)
    العسل (الشيرة)
    كيلو ماء – كيلو سكر – 3 عصير برتقال – 2 عصير ليمون
    للديكور
    باسترى كريم – فريش كريم – جيلى تلميع
    الطريقة
    نضع فى الخلاط مقادير العجينة المكتوبة فوق وبعدين
    نذوب الحليب والخميرة والسكر كويس ثم نضعه على الدقيق فى الخلاطلحد ما يتخلطوا مع بعض كويس جدا(اللى هما مقادير التخمير)
    واتركه يخمر شوية حوالى نص ساعه وبعد مايخمر اقلبه بايدى علشان اموت الخميرة
    اضع عليها الذبدة السايحة والبيض بيضة بيضة فى الخلاط وهو شغال لمدة عشر دقايق
    لحد ماتلاقيها بقيت زى الاستك بتمط معاكى
    اجهز الفورمة او قوالب صغيرة وادهنها بالذبدة وارشها بالدقيق ونضع العجينة لحد نص القالب
    فقط ثم اغطيها ونتركها تخمر فى مكان دافىء لحد ماتعلى لفوق
    ندخلها الفرن على درجة 90 لمدة 45 دقيقة وبعد ماتطلع اقلبها
    واقطع بالسكينة الوش اللى فوق واسقيها كويس قوى قوى بالعسل الساخن وبعدين
    اضع الجزء اللى قطعناه تانى فوق القالب واسيبها تشرب العسل ولازم تتاكدى
    انها شربت عسل كويس
    نقلب القالب فى طبق التقديم ونلمعه بالفرشاى بجيلى التلميع ثم نزوقها
    بالكريمة والفاكهة




    انجلش ترايفل


    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


    سبونج كيك فانيليا – كمبوت خوخ – عين جمل – 4 باكو جيلى – باسترى كريم – فريش كريم
    الطريقة
    ندوب الجيلى فى لتر ونص ماء مغللى
    نقطع الكيكة مكعبات فى طبق التقديم ونضع عليها عين الجمل ثم نضع مكعبات
    الخوخ ثم نصب الجيلى عليهم لحد مانملى الطبق وندخله الفريزر يجمد بعد ما
    يطلع نضع باسترى كريم على الوش ونفرده كويس وندخله الثلاجة يجمد ثم نضع على
    الوش طبقة كريمة ثم نعمل وردات بالكريمة وممكن نجمل بوحدات من الفراولة او
    الخوخ او الحرانكش


    بلاك فورست
    كيك


    5 ديسك كيكة اسفنجية
    400 ج فريش كريم
    300 ج كريز مطبوخ
    كاكاو
    شيكولاتة بيضاء سايحة
    شيكولاتة دارك سايحة
    عسل (شيرة خفيفه)
    الطريقة
    ابطن قالب مدور اسطوانى بورقة بلاستيك
    نضع اول ديسك فىالقالب
    ثم نضع علية طبقة كريمة
    ثم طبقة شيرى
    ثم نضع تانى ديسك
    ثم نضع علية طبقة كريمة
    ثم طبقة شيرى وهكذا باقى الطبقات على ان تكون اخر طبقة ديسك
    ثم اضعها فى الفريزر وبعد ما اطلعها اشيل الورقة البلاستيك
    نحضر قطعه مستطيلة من الرخامة واضع عليها بطريقة عشوائية
    شيكولاتة بيضاء ثم اضع عليها طبقة كاملة من الشيكولاتة الدارك وافردها كويس بالسكينة
    حنلاحظ ان الشيكولاتة جمدت على طول وبتتشال معايا بسهولة
    نقطع الطروف وبعدين نشيل الشيكولاتة ونلفها حوالين قالب البلاك فورست ونضغط عليه من فوق
    تعطينا شكل زى الهدية






    avatar
    ????
    زائر


    وصفات حورية المطبخ من قناة فتافيت  Empty رد: وصفات حورية المطبخ من قناة فتافيت

    مُساهمة من طرف ???? السبت أبريل 30 2011, 19:07

    مواقع تهم مطبخك

    قناة فتافيت

    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

    موقع الشيف رمزي
    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

    موقع الشيف اسامة
    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
    موقع اكلات شهية
    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
    موقع منال العالم
    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

      نبذه عن المنتدى

      الوقت/التاريخ الآن هو السبت نوفمبر 23 2024, 14:46